Een stukje historie
Op 2 november 1972 werd voor de dorpen Midwoud, Oostwoud, Benningbroek en Sijbekarspel (toen nog aparte gemeentes, later samengevoegd tot gemeente Noorder-Koggenland nu onderdeel van de gemeente Medemblik), een tennisvereniging opgericht. De gemeente had daarvoor een stuk grond ter beschikking, gelegen aan het Gouwtje te Midwoud. Aanvankelijk werden vooral onderlinge wedstrijden gespeeld. Nadat de club lid was geworden van de KNLTB kon er ook in competitieverband worden gespeeld. Het tenniscomplex ligt aan de straat het Gouwtje in Midwoud, vandaar de naam. Als u nu het tenniscomplex ’t Gouwtje bezoekt zult u van gravelbanen niets meer terugvinden. In 1982 heeft de vereniging –als eerste in Noord-Holland- de gravelbanen vervangen door kunstgrasbanen. In 1986 is de oude houten keet vervangen door een modern clubhuis/kantine. In 2007 zijn alle banen met het nieuwste kunstgras vernieuwd, tevens werd de oefenkooi compleet gemoderniseerd en het gehele complex voorzien van nieuw hekwerk, scoreborden.
Tennisvereniging ’t Gouwtje is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (K.N.L.T.B.). U bent dan ook automatisch lid van deze bond als u lid bent van ’t Gouwtje. Van uw contributie wordt een bedrag afgedragen aan de K.N.L.T.B. Tennisvereniging ’t Gouwtje is een vereniging met statuten. Deze zijn bij het bestuur op te vragen.

Gouwtje logo

resource

De vier ballen in het beeldmerk van tennisvereniging ’t Gouwtje zijn voor vele honderden Westfriezen het symbool geworden van genoeglijke sportiviteit.
Waar komen die vier ballen vandaan? En wie heeft dit logo ontworpen? Sommigen zeggen dat het vier centen zijn die in het allereerste begin van de vereniging in de clubkas werden bewaard. Weer anderen herkennen de fiere baldadigheid waarmee Gouwtjeleden behept zijn. Dit alles is bezijden de waarheid. Waarschijnlijk is dat de vier ballen een geografische betekenis hebben. De oprichters van ’t Gouwtje dachten dat er meer kans van slagen zou zijn als de dorpskernen Midwoud, Oostwoud, Benningbroek en Sijbekarspel de handen ineen sloegen. Daardoor zou de vereniging ook financieel ’haalbaar’ worden.
Grafisch ontwerper Vincent Vlasblom uit Benningbroek komt de eer toe dit samenwerkingsverband tussen de vier dorpen ten behoeve van de tennissport te hebben uitgebeeld. Hoewel de dorpen op zich van tennis geen bal verstand hadden, liet Vincent ze ieder een bal bijdragen. Dat het vignet zou wijzen op de ballotagecommissie die als zeef voor de kersverse ballentent moest gaan dienen moet naar het rijk der fabelen worden verwezen. Nee, daar is beslist geen bal van waar!

Geen activiteiten.

Gouwschrift